2024. április 29. hétfő Péter

Újabb professzort nevezték ki a Széchenyi István Egyetemen!

Agro Napló
A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának újabb oktatóját nevezte ki egyetemi tanárnak a köztársasági elnök: dr. Kovács Attila Józsefet, a kar dékánhelyettesét.
Az egyetemi tanári kinevezéseket átvevő oktatók Csák János kulturális és innovációs miniszterrel (középen) a Kulturális és Innovációs Minisztériumban (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 „A kukorica hő- és anyagtranszport-folyamatai, a termény száradása volt az eredeti kutatási területem, amellyel a doktori dolgozatomban is foglalkoztam. Ezt követően egyre nagyobb teret kaptak tudományos munkámban a precíziós gazdálkodással kapcsolatos vizsgálatok, köztük a képfeldolgozás, az adatkezelés, az IoT-műszerek használata” – fejtette ki kérdésünkre dr. Kovács Attila József. Meglátása szerint a mosonmagyaróvári intézmény 2016-os integrációjának egyik legnagyobb sikere, hogy az agrár- és a Széchenyi István Egyetemen meglévő technológiai-informatikai terület összekapcsolódhatott, ezzel pedig olyan lehetőségek nyíltak meg, amelyek egyedülállók a hazai felsőoktatásban – értesült a Széchenyi István Egyetem közleményéből az Agro Napló.

„Az intézmény nagy figyelmet szentel a mosonmagyaróvári kar fejlesztésére, ennek köszönhetően ma már a Smart Farm Tangazdaságban ismerkedhetnek meg hallgatóink a legmodernebb technológiákkal és az agrártudomány legfrissebb ismereteivel”

– hangsúlyozta. Mint mondta, az egyetemen jelenlévő tudományterületek jól kiegészítik egymást. Ennek egyik színtere a Mosonmagyaróváron létrehozott drónrepülőtér, amit nemcsak a mezőgazdasági, hanem a technológiai területek kutatói is rendszeresen használnak fejlesztéseik tökéletesítésére. „Tudásunk összeadása a jövő sikerének egyik záloga. A kutatás-fejlesztési és innovációs képességünk erősítése mellett mindennek a hallgatók is nyertesei, hiszen korszerű tudással keresett szakemberekké válhatnak nálunk” – húzta alá.

A Széchenyi István Egyetem új professzorai, köztük dr. Kovács Attila József (balra)

Dr. Kovács Attila József személyes terveivel kapcsolatban kifejtette: kutatásaiban szeretne eredeti témájához, a szárításhoz is visszakanyarodni, amely akadémiai doktori munkájának is témája lehet. Kiemelte, hogy az egészséges élelmiszer-előállítás fontos és újra keresett elemei például az almacsipszek, a szárított, aszalt zöldségek-gyümölcsök, ezért érdemes folytatni a terület vizsgálatát.

„Az egyetemi tanári kinevezés az oktatói, kutatói tevékenység egyik legnagyobb elismerése. Ennek eléréséhez nélkülözhetetlen volt az egyetem vezetésének támogatása, valamint karunk munkatársainak segítsége, amit ezúton is köszönök”

– zárta a frissen kinevezett professzor.

(Forrás: SZE)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mekkora lehet a gazdák haszna idén?

Mekkora lehet a gazdák haszna idén?

Az utóbbi esztendő alatt átlagosan közel 50 százalékkal emelkedett a szántóföldi növénytermesztés közvetlen összköltsége. Ilyen drágulást képesek elvi...

Medárd után: most negyven napig esik?

Medárd után: most negyven napig esik?

Medárd napján sokfelé esett, de ez nem jelenti egy hosszan tartó csapadékos időszak kezdetét. Ma és holnap még maradnak a záporok, zivatarok, majd szo...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!