Egy lépés, amin most sokan elgondolkodnak: céges autó átírása magánszemélyre

Agro Napló
Sokaknak megfordult a fejében, hogy hogyan és milyen költségekből tudják átíratni a céges autójukat. A Pénzcentrum.hu összefoglalóját közöljük.

Gulyás Gergely a szombati rendkívüli kormányinfó keretei között jelentette be, hogy azonnali hatállyal tovább szűkül azoknak a száma, akik igénybe vehetik a hatósági áras üzemanyagot. A bejelentés értelmében még kevesebben fognak tudni olcsóbban tankolni, ami komoly gondot is okozhat egyes cégek pénztárcájának. Az árstop pedig még hónapokig velünk lesz, így sokaknak megfordult a fejében, hogy hogyan és milyen költségekből tudják átíratni a céges autójukat.

A kancelláriaiminiszter, Gulyás Gergely szombat délelőtti bejelentése, miszerint mostantól nem érvényes az üzemanyag-árstop a nem természetes személyekre, illetve a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművekre, sokakban aggodalmat keltett. Ez pedig érthető, hiszen rengetegen vették meg az autójukat a cégük nevére, hiszen eddig az kedvezőbb konstrukciókat biztosított.

Azonban szombat dél óta már teljes árat kell fizetni, ráadásul nem rég a cégautóadót is megemelték. Így, miután az illetékfizetési kötelezettség, valamint az adó mértéke céges és magánszemélyként történő vásárlás esetén is megegyezik sokan kezdtek el azon a megoldáson gondolkodni, hogy hogyan tudják a céges autójukat a saját nevükre íratni, és ez pontosan mennyibe is kerül. Az ötlet adott, de vajon tényleg megéri a sok macera és a pénz? Egyáltalán mennyi időbe telik, mi kell hozzá?

Ide kattintva elolvashatja a részleteket a Pénzcentrum.hu oldalán.

 
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!