ONFARM határszemle – fókuszban a talaj- és növényélettan (2021. november 9-11. Keszthely, Ászár)

Agro Napló
A talaj- és növényélettanról a gyakorlatban címmel hirdetett talajszelvény feltárással egybekötött, országos szakmai továbbképzés sorozatot az AGRO.bio Hungary Kft., a Csernozjom Kft. és a Pro-Feed Kft., amelynek első hetében Keszthelyen és Ászáron szép létszámmal jelentek meg az érdeklődő szakemberek, szaktanácsadók és talajvédelmi szakértők.

A határszemléket a Nemzeti Agrárkamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is akkreditálta, és felvette kreditpontos rendezvényeinek sorába, hiszen az előadók azt vállalták, hogy a következő tematikában termék- és cégsemleges módon tartanak gyakorlati bemutatóval kísért tájékoztatót:

  • Talajszelvény feltárása, helyszíni talajvizsgálat elvégzése, majd a talajképző- és talajdegradációs folyamatok meghatározása és gyakorlati jelentőségük bemutatása.
  • A talaj biológiai szempontok szerinti leírása, a talajélet feltételeinek értékelése, a talaj biológiai minősége javításának lehetséges módjai.
  • A szervesanyag-gazdálkodás helyes gyakorlata a helyi adottságok és feltételek tükrében.
  • A helyszínen megtalálható szántóföldi- vagy kertészeti kultúra növényélettani jellemzése, fejlődésének, terméselemei kialakulásának bemutatása, technológiai lehetőségek a terméspotenciál jobb kihasználására.
  • Az adott növénykultúrában aktuális és várható környezeti hatások, valamint a stressz-menedzsment növényélettani alapjai.
  • Személyes konzultáció a megjelent szakemberek kérdései alapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!