XXVIII. Farmer-Expo – mintegy 300 kiállító Debrecenben

Agro Napló
Kelet-Magyarország leghatékonyabb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, a debreceni XXVIII. Farmer-Expo, az árumustra mintegy 300 kiállítóval várja a látogatókat augusztus 15-18. között a cívis városban – tették közzé a szervezők a rendezvény honlapján.

A Farmer-Expo Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, amely kezdetektől fogva céltudatosan az agráripari ágazatcsoport részeseinek és partnereinek igyekszik minél szélesebb körű, minél hatékonyabb lehetőségeket biztosítani a kapcsolatteremtésre, a kapcsolatok elmélyítésére, a megmérettetésre, az előrelépésre. A több száz kiállító, a számtalan kiállított termék, továbbá a legalább 30 ezer látogató, az újdonságok, az innováció és a termékdíjak, a szakmai- és a közönségprogramok, négy nap eseményére fűzték fel a szervezők a hatékonyságot szem előtt tartva.

Így a programok között szerepel egyebek mellett, kiemelt témaként a klímaváltozás: A jövő a mi kezünkben van címmel eszmecsere az ökológiailag fenntartható mezőgazdaság a klimatikus változások összefüggéseiről. A V-Trade Kiállítások Kft. és Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közös szervezésében. A rendezvény védnöke: Dr. Áder János köztársasági elnök. Emellett az érdeklődők megismerhetik a portugáliai Alqera-nál létrehozott, a világ legnagyobb stratégiai vízkészletét biztosító víztározó hatásait a portugál mezőgazdaságra. Nagy István agrárminiszter pedig az ökológiailag fenntartható mezőgazdaság, klímaváltozás hatásai, víz, vízgazdálkodás; valamint az oktatás, a tudástranszfer, a  technológia és modernizáció témájáról beszél majd a debreceni szakkiállításon.

De lesz például: Ukrán-magyar-román üzletember-találkozó. Sőt, a kiállítás állattenyésztési programjai között szerepel majd Magyar-tarka show bírálat is. A növénytermesztési panel központi témája pedig a kukoricatermesztés lesz. Emellett különleges lovas programokat, fajtabemutatókat, tenyészállat felvezetéseket is láthatnak az érdeklődők, valamint állatsimogató és gasztronómiai bemutatók szintén várják a látogatókat. A Farmer-Expo kísérőrendezvénye a HORTICO zöldség-gyümölcs kertészeti konferencia lesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!