Bővíti az Országos Iskolakert-fejlesztési Programot az AM

Agro Napló
Az Agrárminisztérium (AM) számára fontos célkitűzés a városi zöldfelületek megőrzése és bővítése, a helyi közösségek fejlesztése – jelentette ki a környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Iskolakert-fejlesztési Program rendezvényén Budapesten.
Fotó: AM/Fekete István

Az AM tájékoztatása szerint László Tibor Zoltán az eseményen fontosnak nevezte, hogy a természeti környezet szépségeire nyitott, azokra vigyázó, felelős, környezettudatos generációk nőjenek fel. A helyettes államtitkár emlékeztetett, a szakminisztérium célkitűzéseinek gyakorlati megvalósításához az egyik legmegfelelőbb közösségi helyszín és zöldfelület az iskolakert.

Kiemelte: ez a többfunkciós természetes oktatási, környezeti nevelési tér lehetőséget teremt mind a gyermekek, mind a felnőttek számára az alapvető természettudományi és kertművelési tapasztalatok megszerzésére.  A tárca örömmel támogatta az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitasz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ilyen irányú kezdeményezéseit. Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program első ütemeként ez év januárjában elindult az Iskolakerti Alapozó Alprogram, amelynek keretében az AM 50 millió forint támogatással 50 iskolakert létrehozását, illetve továbbfejlesztését tette lehetővé – mondta a helyettes államtitkár.

László Tibor Zoltán bejelentette: a minisztérium a jövőben is támogatni kívánja a programot, kiterjesztve azt az óvodákra is. Hangsúlyozta: „azt szeretnénk, ha a felnövekvő gyermekek közül minél többen megismerkednének a kertművelés fortélyaival, a természet körforgásával és megtapasztalnák a szabadban végzett munka szépségeit.”

Hozzátette: az Alapozó Alprogram egyedülálló és példaértékű szövetsége új taggal bővül: a jelentős szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező Kék Bolygó Alapítvány csatlakozásával tovább szélesedik, színesedik az Iskolakert-fejlesztési Program által nyújtott lehetőségek palettája.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!