Bővíti együttműködését a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Agro Napló
Megújította és bővíti együttműködési megállapodását a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ), ennek keretében szakmai információcserével, közös rendezvényekkel, valamint képzésekkel is segítik egymást – közölte a Takarék Csoport az MTI-vel, szerdán.

A Takarék Csoport továbbra is kiemelt figyelmet fordít a mezőgazdaságon belül az állattenyésztés hatékony támogatására és a gazdák sajátos igényeit figyelembe vevő finanszírozásra. Kiemelték azt is, hogy a felmérések szerint az állattartók inkább hajlandók a beruházásokra, mint a növénytermesztők, ami részben a pályázatok motiváló hatására utal. A beruházások jelentős hányadát támogatás igénybevételével tervezik, amelyhez hitelt is fel kívánnak venni.

Hozzátették: az agrárfinanszírozás iránti igény és az ágazatot jellemző erőteljes fejlesztési szándék indokolta a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és a Takarék Csoport között évek óta fennálló megállapodás megújítását. A kibővített együttműködési szerződés, amelyet szerdán a Takarék Csoport részéről Szabó Levente vezérigazgató-helyettes, a MÁSZ részéről pedig Wagenhoffer Zsombor ügyvezető igazgató írt alá, megerősíti, hogy a felek az eddigieknél is hatékonyabban segítik az állattartók igényeinek kielégítését.

A közlemény szerint a Takarék Csoport a három legnagyobb szereplő között található az agárfinanszírozási piacon az ügyfelek számát és a kihelyezett hitelek összegét tekintve.

A közlemény idézi Szabó Leventét, aki elmondta: napjaikban összességében 21-22 százalékos a részesedésük, de a kis- és közepes termelők körében piacvezetők és a terveik szerint 2023-ra 25 százalékra növelik részesedésüket az agráriumban.

A vezérigazgató-helyettes szólt arról is, hogy a kis üzemméretek finanszírozásában különleges szakértelemmel rendelkező takarékszövetkezeti szektor tapasztalataira építve a Takarék Csoport folyamatosan fejleszti termékkínálatát, mindinkább bekapcsolódva a nagyobb üzemek fejlesztéseibe is.

Kitértek arra: a megújított együttműködés legfontosabb célja közelebb hozni a bankcsoportot az állattenyésztőkhöz, ezzel új alapokra helyezni az ágazatban tevékenykedők hitelképességének megítélését.

Az új megállapodást aláírók szerint az állattartást nagy beruházás-igényű és folyamatosan magas forrásigényű szektorok alkotják, ahol állandó fejlesztésre, a világszínvonalú genetika, technológia és szakértelem alkalmazására van szükség - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Eszmecsere a magyar halgazdálkodásról

Eszmecsere a magyar halgazdálkodásról

Beszélgetést folytatott a magyar halgazdálkodás aktuális kérdéseiről Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Németh István, a...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?