Tarolt az agrárgazdaság a legértékesebb magáncégek közt

Agro Napló
Idén legalább 6,7 milliárd forintot érő céggel kellett rendelkeznie annak, aki fel akart kerülni a Concorde MB Partners által harmadszor elkészített 100 legértékesebb magáncég listára. Számos agrár, élelmiszeripari és egyéb, az ágazathoz kötődő céget találni itt.

A rangsor nem az éves bevétel alapján, hanem a becsült érték szerint áll össze, azaz amennyiért ma el lehetne adni a céget. Mivel nem egzakt adatokból dolgoztak, a lista készítői értéktartományokat határoztak meg, így a legértékesebb cég nem nevesíthető – írja a G7.

A 25 milliárd forintos cégértéket összesen 21 cég lépte át, a legértékesebb 115 milliárdot ér, a top100 társaság összesített értéke 1918 milliárd forint.

A lista készítői nem értékeltek állami, önkormányzati és magántőkealap tulajdonában lévő társaságokat, de szakmai okokból pénzügyi szolgáltatókat és ingatlanfejlesztőket sem, valamint nem szerepelnek a listán a tőzsdén lévő, és oda készülő társaságok sem (így nem szerepel például néhány Mészáros Lőrinchez köthető társaság).

A lista összeállításakor két egymást követő év (2016 és 2017) adataiból indultak ki, hogy kiszűrjék az üstökösszerűen berobbanó cégeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!