Jól jártak a vadak a NAV-val

Agro Napló
Több mint egy tonna jelöletlen zöldséget és gyümölcsöt találtak az adóhivatal munkatársai Makón, a megsemmisítés módjának pedig a Szegedi Vadaspark lakói örülhetnek.

Több, mint egy tonna ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt találtak az adóhivatal munkatársai egy próbavásárlást követően egy tehergépjárműben Makón - tájékoztatta Némedi-Varga Éva, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense az MTI-t. Miután az ellenőrök nem kaptak bizonylatot a megvett almáról, alaposabb vizsgálódásba kezdtek.

Az ellenőrzésen kiderült, hogy az eladásra kínált, több mint egy tonna különböző gyümölcs és zöldség eredetét, származását az árus nem tudta igazolni, ezért a NAV munkatársai értesítették a kormányhivatalt.

A kormányhivatal kiérkező munkatársa megállapította, hogy az áru jelöletlen, így kockázatosnak minősítette a szállítmányt, ezért azt zár alá vette, és elrendelte az élelmiszerek megsemmisítését. A várható bírság összege elérheti az egymillió forintot - tudatta az alezredes. Az emberi fogyasztásra alkalmatlan zöldséget a pénzügyőrök átadták a Szegedi Vadasparknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!