Egy évig gyűlhetnek az aláírások a ketreces állattartás ellen

Agro Napló
Az Európai Bizottság nyilvántartásba vette a ketreces állattartás beszüntetését célzó polgári kezdeményezést. A kezdeményezők nemcsak a baromfiketrecek, de a nyúl, a fiaskoca és az egyedi borjúboxok ellen is fellépést sürgetnek.

Az Európai Bizottság nyilvántartásba vette a ketrecben tartott vagy tenyésztett állatokkal szembeni embertelen bánásmód felszámolását célzó európai polgári kezdeményezést - közölte a bizottság.

A kezdeményezők olyan jogszabályjavaslat benyújtását kérik az uniós bizottságtól, amely megtiltja a ketrec használatát a tojótyúk, nyúl, jérce, csirke és egyéb tojóállat, fürj, kacsa és liba tartása esetében, valamint a kocáknak kialakított fialó rekeszek, a kocaállások és egyedi borjúbokszok alkalmazását.

A nyilvántartásba vételt követően egyéves időszak áll rendelkezésre az egymillió támogató aláírás összegyűjtésére legalább hét uniós tagállamból. Ha ez sikerül, a bizottságnak reagálnia kell rá, de nem köteles jogszabályjavaslatot készíteni, ám döntését mindkét esetben indokolnia kell.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Válságban az európai méhészet

Válságban az európai méhészet

Válságban van az európai méhészet, az Európai Bizottságnak ezért meg kell vizsgálnia a méhcsaládok csökkenő számának okait, és javaslatot kell tennie...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!