Elkötelezett a szaktárca a borászat támogatása mellett

Agro Napló
A magyar borászat támogatása, fejlesztése közös nemzeti érdek, amit az Agrárminisztérium továbbra is fontosnak tart - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Malbec-Cabernet Franc bornépszerűsítő eseményén Villányban.

Az Agrárminisztérium elkötelezett a magyar bor és a magyar borászat érdekei mellett – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár Villányban. A tárca közleménye szerint köszöntőjében felidézte, hogy az agrártárca 4 milliárd forintot fordít borszőlő ültetvények telepítésére, csökkennek a bürokratikus terhek, valamint a szabályozás ésszerűsítésére kerül sor. Mindemellett a Vidékfejlesztési Pályázatok keretein belül eddig több, mint 34 milliárd forint támogatás jutott borászati beruházásokra.

Az eseményen részt vett többek között Maximiliano Gregorio-Cernadas, az Argentin Köztársaság magyarországi nagykövete, így a rendezvény lehetőséget teremtett a magyar-argentin kapcsolatok és a szakmai együttműködés erősítésére a két ország között, emellett jó hírét viszi a magyar boroknak, a villányi borvidéknek is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!