Megvan az eredmény, kiderült ki az Év Bortermelője!
2023. december 6-án 12 órakor, a FELIX Kitchen & Barban kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2023” cí...
2023. december 6-án 12 órakor, a FELIX Kitchen & Barban kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2023” cí...
Csaknem harminc borászat mutatkozik be a gasztronómiai, kulturális és könnyűzenei programokkal tarkított, hagyományos dél-baranyai őszi borfesztiválo...
A kormány több intézkedéssel is segíti a bortermelőket, hogy előállított termékeiket értékesíthessék – mondta az agrárminiszter az október elején leza...
Már augusztus utolsó napjaiban megkezdheti a terület jellegzetes kékszőlőfajtáinak szüretelését a villányi borvidéken a gazdák egy része – közölte a m...
A villányi borvidéken a mennyiségét tekintve jó átlagos, minőségében pedig kiváló volt az idei szőlőtermés – közölte a 2500 hektáros szőlőtermő-terüle...
Egyes gazdák már augusztus utolsó napjaiban megkezdhetik a kékszőlőfajták szüretelését a villányi borvidéken – közölte a 2500 hektáros szőlőtermő-terü...
Jócskán túligényelték a szőlősgazdák - köztük a villányiak is – a rendelkezésre álló borászati fejlesztési pályázati keretet, mivel az április elején...
A magyar borászat támogatása, fejlesztése közös nemzeti érdek, amit az Agrárminisztérium továbbra is fontosnak tart - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlá...
A szokásosnál öt-hat nappal korábban kezdték Villányban a kékoportó szüretelését, ebből készítik a borvidék sajátosságának számító portugieser borokat...
Idén a megszokotthoz képest tíz nappal előrébb tart a szőlő érése Villányban, így várhatóan a szüret is az átlagosnál korábban kezdődik a borvidéken –...
Villányban már szinte teljesen befejeződtek a szüreti munkák, a betakarított termés minősége kiemelkedően jó – tájékoztatta a 2500 hektáros szőlőtermő...
A különböző adottságú hazai gyepterületek eltérő módon hasznosíthatóak az állattartásban.
Csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhőzet zavarhatja a napsütést
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
Freshfel: hazánk az uniós frisspiaci zöldség-gyümölcs fogyasztási rangsor középmezőnyének alján
Az utóbbi években egyre gyakoribbá vált és egyre nagyobb károkat okoz a sajtlopás Hollandiában.