Cél, hogy a kisüzemek technológiája is kövesse a tudományos eredményekre alapozott technikai fejlődést

Agro Napló
Immár hatodik alkalommal gyűlt össze az állattenyésztési szakma színe-java a Szent István Egyetem Tudásközpontjában, hogy közel 40 szakmai előadás keretében vitassák meg az állattenyésztés, a genetika, a biotechnológia és a takarmányozás kérdéseit.

Az előadók a legújabb tudományos eredményeiket prezentálták annak tükrében, hogy hogyan lehet az elméleti eredményeket a gyakorlat szolgálatába állítani, illetve a kisüzemek számára is befogadhatóvá tenni.

Lényeges, hogy láthatóvá tegyük – hangsúlyozta dr. Póti Péter főszervező –, hogy milyen technikai fejlődésen megy keresztül a szakma. Fontos, hogy ezeket az eredményeket megismerjék és használják nemcsak a nagyüzemek, hanem a kistermelői kör is. Hiszen nekik kisebb területen ugyan, de van lehetőségük intenzívebb gazdálkodásra, ha ehhez megfelelő technikát alkalmaznak.

Dr. Póti Péter Innováció az állattartásban és az állati termék feldolgozásban címmel tartott előadást

Külön öröm számunkra ‒ hangsúlyozta a szakember, hogy nem csak hazai szakemberek, hanem a külföldi kapcsolatok révén más országok képviselői is részt vettek az eseményen.

A szakmai nap az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szekciókra bontva „kínált” előadásokat a hallgatóságnak. A hat szekcióban elhangzott 39 előadás összefoglalóját megtekintheti ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!