Szakértőket keresnek az EIP-AGRI új fókuszcsoportjaiba

Agro Napló
Az Európai Bizottság innovatív gazdálkodók, erdészek, tanácsadók, kutatók és egyéb érdekelt szereplők jelentkezését várja három új EIP-AGRI fókuszcsoportba. A témák: megbízható és ellenálló tehenészeti rendszerek; agrárerdészet; kórokozók és kártevők a szőlészetben.

Megbízható és ellenálló tehenészeti rendszerek
Az általános állatjólét pozitívan hat az állatok ellenálló képességére, robusztusságára, amelyet a tenyésztési feladatoknál is szem előtt kell tartani bevételt növelő tényezőként. A csoport ez alapján vizsgálja majd a tenyésztési, takarmányozási, termékenységi, egészségügyi, állatjóléti, monitoring és a gazdálkodási rendszerek működését a jószágok életciklusán keresztül.

Agrárerdészet:
Fás szárú növények integrációjának lehetséges módjai a gazdálkodásban. Hogyan növelhető az agrárerdészet szerepe a mezőgazdasági termelékenységet és profitot növelő, fenntartható gazdálkodási rendszerekben? A cél maximalizálni az agro-ökoszisztémák ökológiai teljesítményét, figyelemmel az új piaci megoldásokra és az értékláncok diverzifikációjára. A fókuszcsoport innovatív agrárerdészeti rendszerekben keresi a megoldást, hogy kiaknázzák az erdészetben, növénytermesztésben és állattenyésztésben tevékenykedő vegyes gazdaságok terméspotenciálját.

Kórokozók és kártevők a szőlészetben:
A csoport a kórokozók viselkedésén valamint a kórokozók, a környezet és a növény hármas relációján keresztül fogja vizsgálni a megelőzés, felismerés, irányítás és ellenőrzés teljes rendszerét.

A fókuszcsoportokba az Európai Bizottság Mezőgazdasági Főigazgatósága (DG AGRI) a jelentkezési lapon megadott adatok alapján választja majd ki azt a húsz főt, akik 2016 októberében kezdik meg egy éven át tartó közös munkájukat. A DG AGRI célja, hogy az EIP partnerségi hálózaton keresztül katalizálja az olyan jellegű innovációs tevékenységeket, amelyek javítják a termelékenységet, a fenntartható erőforrás-gazdálkodást a teljes értékláncban. A fókuszcsoportok munkanyelve az angol.

A fókuszcsoportok részletes témaleírása illetve a jelentkezés feltételei ide kattintva elérhetőek.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Világsikerért dolgoznak Egerben

Világsikerért dolgoznak Egerben

A terveknek megfelelően halad a szőlő-bor kutatás-fejlesztési kiválósági központ létrehozása Egerben, a projekt keretében végzett kutatások első eredm...

Meghatározó talajvédelem

Meghatározó talajvédelem

A talaj védelme egyre fontosabb a gazdálkodó számára is, de a jövőbeni támogatások elemeként sem elhanyagolható. Az EU-ban is napirenden van ez a téma...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!