A FAO elismeri Magyarország szerepvállalását

Agro Napló
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) elismeri Magyarország jelentős, és egyre növekvő, hozzájárulását az élelmezés- és az élelmiszerbiztonság globális szintű eléréséhez.

Kép: FM Sajtóiroda/Pelsőczy Csaba

Ennek szimbolikus jeleként Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató helyettese és Európáért és Közép-Ázsiáért felelős regionális képviselője a szervezet alapításának 70. évfordulójára készült limitált kiadású emlékérmet nyújtotta ma át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek.

„Magyarország szakmai és pénzügyi támogatást is biztosít a FAO-nak,” mondta Rakhmanin, „javarészt egy speciális pénzügyi alapon keresztül, de emellett a szervezet legkülönfélébb területein találunk magyar szakértőket.”

A találkozó során szóba került a FAO-Magyarország ösztöndíj program is, amely évente több mint 30, fejlődő országból érkező fiatal számára teszi lehetővé mezőgazdasági tanulmányaik folytatását az országban.

Az Élelmezési Világnap, amit minden év október 16-án a FAO alapításának napján tartunk, épp Magyarország javaslatára került be a jeles napok közé, hívta fel a figyelmet Vladimir Rakhmanin, ez azóta az egyik legszélesebb körben megtartott világnappá nőtte ki magát.

A FAO Európát és Közép-Ázsiát lefedő regionális irodája Budapest szívében van, ahogy a szervezet közös szolgáltató-központja is, ennek az adminisztratív központnak a Földművelésügyi Minisztérium ad otthont.

Szeptemberben az Európai Mezőgazdasági Bizottság, a FAO kétévente összeülő Európai Regionális Konferenciájának döntés-előkészítő szerve, tanácskozott a magyar fővárosban a Minisztérium meghívásából 36 ország és több civil szervezet részvételével.

„Rettentő hálásak vagyunk a Magyar Kormány által nyújtott különféle támogatásért, ezek nélkül nem tudnánk végezni a feladatunkat,” mondta a FAO főigazgató helyettese.

„Magyarország a FAO globális tevékenységeibe is aktívan bekapcsolódik,” tette hozzá, emlékeztetve a tavalyi családi gazdálkodás és az idén futó talajok nemzetközi évéhez kapcsolódó eseményekre.

A FAO emlékérem mellett Vladimir Rakhmanin egy a FAO 70 évének dedikált, most megjelent könyvet is átadott Fazekas Sándornak.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK:

A FAO 70 éve (1945 – 2015)

www.fao.org/70/1955-65/en/

Megérkezett az újabb évfolyam FAO-Magyarország ösztöndíjas

www.fao.org/europe/news/detail-news/en/c/359190/

Talajromlás és táplálkozási problémák a nemzetközi mezőgazdasági ülés fókuszában

www.fao.org/europe/news/detail-news/en/c/330659/

A vidéki nők nemzetközi napja Magyarországon

www.fao.org/europe/news/detail-news/en/c/337138/

30 tonna élelmiszert visz a jubileumi adománykonvoj

www.fao.org/europe/news/detail-news/en/c/337441/

A National Geographic bemutatja ‘The Future of Food' Budapesten

www.fao.org/europe/news/detail-news/en/c/335095/

Határtalan lehetőségek a FAO és a Magyar Kormány közös ösztöndíj programjával

www.fao.org/europe/news/detail-news/en/c/320062/

Forrás: FAO

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?