2024. május 16. csütörtök Mózes, Botond

Portfolio-Agrarszektor.hu szakmai díjak

Agro Napló
A Portfolio és az Agrárszektor.hu december 3-4-én harmadik alkalommal megrendezett konferenciáján első alkalommal osztottak ki szakmai díjakat, három kategóriában. A Portfolio Agrárgazdaságért díjat dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke kapta, az év agrárszakértője Fórián Zoltán, a Takarékbank Agrár Központ vezető agrárszakértője lett és az év agrárberuházásaként a Trigo Kft-t jutalmazták.

Portfolio Agrárgazdaságért díj - dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke


A Portfolio Agrárgazdaságért díjat olyan személy kaphatja meg, akinek szakmai tevékenysége a hazai agrárgazdasági szereplők számára meghatározó jelentőséggel bír, és munkája hozzájárul ahhoz, hogy a magyar agrárszektor versenyképesebbé, sikeresebbé és eredményesebbé váljon.

Idén a díjat dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke kapta meg, aki márciusban vette át a legnagyobb hazai agrárhivatal vezetését egy olyan időszakban, amikor a Közös Agrárpolitika feltételrendszere gyökeres változásokon megy át. A hivatal élén olyan intézkedéseket sikerült véghezvinnie, amelyek biztosították a támogatásigénylések benyújtásának, és a több száz milliárdos idei kifizetés zökkenőmentes lebonyolítását. Ez pedig alapjaiban járul hozzá a magyar gazdák és agrárvállalkozások pénzügyi pozícióinak stabilitásához, kiszámíthatóságához.

Az év agrárszakértője díj - Fórián Zoltán, a Takarékbank Agrár Központ vezető agrárszakértője


Az év agrárszakértője díj olyan kutató, elemző szakembereknek szól, akik szakmai munkájuk során mélyére ásnak a hazai agrárszektorban játszódó folyamatoknak, és felhívják a figyelmet a legfontosabb ágazati tendenciákra, kihívásokra, és mindenekelőtt a kitörési pontokra. A díjat az idei évben Fórián Zoltánnak, a Takarékbank Agrár Központ vezető agrárszakértőjének ítélték.

Az év agrárberuházása - Trigo Kft.

 

Ez a díj azokat vállalkozásokat jutalmazza, amelyek kiemelkedő jelentőségű mezőgazdasági vagy élelmiszeripari beruházásokat valósítanak meg, munkahelyeket teremtenek, innovatív fejlesztéseket visznek véghez, és növelik a szektor versenyképességét. 2015-ben a díjat a bajai Trigo Kft. kapta, amely 45 milliárd forintos beruházással gabona-feldolgozó gyárat épít Tiszapüspökiben. A projekt a rendszerváltozás utáni időszak egyik legjelentősebb hazai agrárberuházásnak számít Magyarországon. A díjat Kárpáti László, a Trigo Kft. tulajdonosa vette át.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Mit érlel a gyümölcs?

Mit érlel a gyümölcs?

A kertészeti ágazat egyre erősödő polarizáltsága, útkeresése mindenkit érintő, sok tanulsággal szolgáló folyamat.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?