2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Szakmai innovatív együttműködés a gyakorlatorientált képzésért

Agro Napló
A Szent István Egyetem konzorciumi partnereivel – a Türr István Kutató és Képző Intézettel, valamint a Hunniareg Pedagógiai Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal – együtt közel 400 millió forint, 100 százalékban vissza nem térítendő támogatást nyert a Társadalmi Megújulási Operatív Program (TÁMOP) keretein belül. Az Egyetem konvergencia régióban lévő campusain is hozzá kíván járulni az oktatás- és kutatásfejlesztéshez, melynek célja többek között a kutatói kapacitásfejlesztés és utánpótlás biztosítása mellett Békés megye tudásalapú gazdasági-társadalmi fejlődésének előmozdítása.  

A SZIE-GYAK: Szakmai innovatív együttműködés a gyakorlatorientált képzésért (TÁMOP 4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0004) című program kiemelt célja a Szent István Egyetem konvergencia régióban lévő – Békéscsabai, Szarvasi és Gyulai – Campusain folyó képzések kooperatív duális moduláris képzéssé történő átalakítása (felnőttképzés és felsőfokú szakképzések), különös tekintettel a hátrányos helyzetű fiatalokra és a lemorzsolódó hallgatókra vonatkozóan.

A képzési programok témái:

  • Táplálkozás- és életmódtudomány
  • Vidék- és agrárgazdaság
  • Kistermelői termékek feldolgozása
  • Vadgazdálkodás
  • Műszaki informatika
  • Településüzemeltetés
  • Gépészet
  • Gazdaságfejlesztési és társadalmi felzárkóztatás
  • Pályaorientációs képességfejlesztés
  • Vállalkozói és munkaerő-piaci kompetenciák

A program megvalósítására megítélt támogatás: 390.731.578 Ft

A SZIE-GYAK: Szakmai innovatív együttműködés a gyakorlatorientált képzésért című pályázati projekt révén erősödik a tudástranszfer funkció a Szent István Egyetem és Békés megye gazdasági-társadalmi élete között. A pályázati projekt megvalósítása során rendkívüli mértékű, egyedülálló összefogásra, együttműködésre kerül sor a térségi önkormányzatok, a kormányzati és a vállalkozói szféra szereplői, képviselők és az Egyetem között.

A SZIE-GYAK: Szakmai innovatív együttműködés a gyakorlatorientált képzésért című projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió Szociális Alapjának 100 százalékos intenzitású támogatásával valósul meg.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?