Nemzeti Akcióterv az Ökológiai Gazdálkodás Fejlesztéséért

Agro Napló
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter jóváhagyta a Nemzeti Akcióterv az Ökológiai Gazdálkodás Fejlesztéséért című dokumentumot.  

Az Akcióterv részletes helyzetértékelést követően hat cselekvési program köré csoportosítva fogalmazza meg a 2014-2020 közötti időszak teendőit. Az Akcióterv célja a Nemzeti Vidékstratégia Ökológiai gazdálkodás programjában megfogalmazottakkal összhangban az ökológiai gazdálkodásba vont területek nagyságának, illetve az állatállomány létszámának növelése, továbbá az ökológiai gazdálkodásból származó termékek feldolgozottsági szintjének emelése, a termékek népszerűsítése, a fogyasztói tudatosság és bizalom növelése, az ellenőrzés alatt álló ökológiai tevékenységekkel kapcsolatos képzési, kutatás-fejlesztési és szaktanácsadási, valamint adatgyűjtési rendszerek fejlesztése.

Az Akcióterv több számszerű célt is megfogalmaz, így pl. 2020-ra a biogazdálkodásba vont terület nagyságának 350 ezer hektárra növelését, illetve a közétkeztetésben a bioalapanyagok felhasználásának 30%-ra emelését.

Az Akcióterv elérhető a http://videkstrategia.kormany.hu/index honlapon.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!