Soron kívül megkapják a baromfitartók az állatjóléti támogatást

Agro Napló
A baromfi ágazat gazdasági és finanszírozási problémáinak enyhítése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) soron kívüli forrásbiztosításról döntött a baromfi állatjóléti támogatás 2013. III. negyedéves idei kifizetéséről, melyhez a szükséges rendeletmódosítást soron kívül végrehajtja.

A VM a tavalyi évhez hasonlóan 2013-ban is mind a baromfi, mind a sertés állatjóléti támogatások esetében 20-20 százalékkal megemelte a támogatási keretösszeget. A baromfi ágazat esetében – 800 millió forinttal megemelve – 4,8 milliárd forintra nőtt a 2013. tárgyévre kifizethető keretösszeg. A VM az I. és II. negyedévre vonatkozó jogos támogatási igények kifizetését biztosította a gazdáknak még ez évben. 



A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az I. negyedévre 1,33 milliárd forintot fizetett ki 1219 termelőnek, a II. negyedévre 1,37 milliárd forintot 1338 termelőnek, a III. negyedévre várhatóan – a rendeletben meghatározott keretből 1,05 milliárd forintot biztosít, mintegy 1400 termelőnek. 

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nem épül fel az óriási tojófarm

Nem épül fel az óriási tojófarm

Termelői összefogással és a helyiek közreműködésével derítették fel és akadályozták meg azokat a nagy ívű, német befektető által tervezett beruházások...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.17. péntek

Az összefüggő felhő- és csapadékzóna északkelet felé halad, mögötte a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és egy átmeneti szünetet követően délután záporok, zivatarok, néhol akár heves zivatarok is kialakulhatnak, de a Délnyugat-Dunántúlon ekkor már csak kis eséllyel lehet csapadék

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?