Érdemes kicsiben és nagyban is gazdálkodni

Agro Napló
A hazai ménesekben őrzött genetikai állomány olyan nagy érték, amely ismét a világ élvonalába emelheti a magyar lótenyésztést, lóversenyzést, a lovas turizmust- mondta Fazekas Sándor Karcagon, a Lovas Nap és Legszebb konyhakert díjátadó ünnepségen.

Az értékteremtő munka pedig stabilizálja a vidék gazdaságát és segíti a családok boldogulását- tette hozzá a vidékfejlesztési miniszter.



Hangsúlyozta, a lovas ágazat kulturális szempontból is fontos, hozzátartozik a magyar történelemhez, élteti a hagyományokat, és segít megmenteni egy-egy eltűnőben lévő mesterséget. 



Fazekas Sándor kijelentette, hogy a „Magyarország legszebb konyhakertje pályázat 2013” elérte a célját, mivel új színt hozott a vidék életébe. Szavai szerint a verseny sok fiatalnak megmutatta, érdemes gazdálkodni kicsiben és nagyban egyaránt, hiszen szorgos munkával szépen lehet boldogulni a szülőföldünkön.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Lipicai nemzeti kincs

A Lipicai nemzeti kincs

„Nemzeti büszkeségünk a Lipicai ménes, amely Szilvásváradon igazi otthonra talált” – mutatott rá az agrárminiszter a Szilvásvárad a Lovak Szolgálatába...

Magyarországon is megjelent a lóherpesz

Magyarországon is megjelent a lóherpesz

Több európai országban is felütötte a fejét a lovak herpeszvírusának (EHV) egy rendkívül agresszívan terjedő idegrendszeri formája, a fertőzés Magyaro...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?