Tizenöt ország tanácskozik hazánkban a biológiai sokféleségről

Agro Napló
Magyarországon tanácskoznak Közép-Kelet-Európa szakértői a biológiai sokféleséggel kapcsolatos feladatokról július 31. és augusztus 2. között. A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontja az ENSZ támogatásával Budapesten és Tihanyban tart szakmai egyeztetést.

A találkozó hivatalos megnyitóját a Vidékfejlesztési Minisztériumban rendezik július 31-én 13.00 órától. A szakmai programok augusztus 1-2. között a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjának Balatoni Limnológiai Intézetében, Tihanyban folytatódnak többek között orosz, török, grúz, litván és magyar szakértők részvételével.

A magyarországi tanácskozás egyik legfontosabb kérdése a Biológiai Sokféleséggel és Ökoszisztéma Szolgáltatásokkal foglalkozó Kormányközi Testület (IPBES) 2014-2018 közötti munkaprogramjának megvitatása, valamint a megválaszolandó tudományos és szakmai kérdések prioritás listájának véleményezése.

A 2012 tavaszán megalakult IPBES céljául tűzte ki a tudomány és a szakpolitikai döntéshozatal közötti kapcsolat és kommunikáció erősítését. Így kívánja megakadályozni a biológiai sokféleség csökkenését és az ökoszisztéma-szolgáltatások romlását.

Hazánk 2012-ben csatlakozott a Biológiai Sokféleséggel és Ökoszisztéma Szolgáltatásokkal foglalkozó Kormányközi Testülethez. A jelenleg 111 tagországból álló testület munkáját 23 országból 25 kutató segíti, köztük Báldi András ökológus és Pataki György közgazdász, akit elnök-helyettesnek is megválasztottak.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: kormany.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!