2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Diplomaosztó az Állatorvos-tudományi Egyetemen

Agro Napló
Az állatorvosi szakma szerteágazó, e hivatás űzői az állatok és az emberek egészségét is védik, emellett ők azok, akik élelmiszereink biztonságáról is gondoskodnak – mondta Kardeván Endre államtitkár, országos főállatorvos, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar évzáró és diplomaosztó ünnepségén.  

Az egyetem 125 éve képzi az állatorvosokat, akik az élelmiszer-előállítás mind bonyolultabb folyamatát is felügyelik. Az utóbbi időben feladataik megtöbbszöröződtek, hiszen ma már óriási az élelmiszerválaszték, amely mellett az élelmiszerhamisítás, a feketegazdaság is fokozott kockázatot jelent – fogalmazott Kardeván Endre, aki mint mondta, a szakmai vezetés egységes élelmiszerlánc-felügyelettel, új ellenőrzési módszerekkel, kiemelt ügyekkel foglalkozó, országos hatáskörű igazgatósággal válaszol.


Fotó: Árvai Károly

Az államtitkár dicsérve a magyar állatorvosi képzést elmondta, hogy ezt a diplomát minden európai ország elismeri, ennek köszönhetően a hallgatók jelentős része külföldi diák.

Forrás:

http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/elelmiszerlanc-felugyeletert-es-agrar-szakigazgatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/diplomaoszto-az-allatorvos-tudomanyi-egyetemen

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?