2024. július 25. csütörtök Kristóf, Jakab
Repce – eredmények és lehetőségek

Repce – eredmények és lehetőségek (x)

PR
Az időjárás jócskán beleszólt az idei repce eredményeinek alakulásába. A betakarítás előtti időszak nem ritkán viharral, jéggel érkező esőzései a betakarítás kezdetét és a terméseredmények alakulását is befolyásolták.

Amikor a következő repceszezon első döntését meghozza, a terméspotenciál mellett érdemes a hibridek egyéb tulajdonságaira és a vetőmagkezelésre is figyelmet fordítani. A DEKALB portfólióból igényeinek megfelelően választhat különböző olajtartalmú, őszi és tavaszi fejlődésű, vetési, virágzási és érés idejű hibridek közül. Emellett vetőmag-kezelési újdonságok is érkeznek 2024-ben.

A DK EXCITED termésstabilitása bármely termőhelyen biztosítja a sikert. Magas olajtartalom, homogén fejlődés és kiváló betegség-ellenállóság jellemzi. Szélesebb időintervallumban is optimálisan vethető, erőteljes kezdeti fejlődése révén akár megkésett vetésre is alkalmas. Középmagas, egyöntetű állomány jellemzi. Optimális nitrogén-hasznosítású hibrid, amely annyit jelent, hogy kevesebb nitrogén műtrágya kijuttatása esetén jelentősen kevesebb terméskiesést szenved el, mint a többi vizsgált hibrid. Ez a tulajdonsága extenzívebb körülmények közötti ter­mesztését segítheti, miközben a hátráltató abiotikus tényezők hatását mérsékelheti (szárazság esetén alig hasznosuló szilárd, vagy esőzések következtében eltolódó fejtrágyázás).

A DK EXCITED két vetőmag-kezelési újdonságot is hoz az idei repcevetőmag-kínálatba:

Acceleron ELITE Zinc boost – vetőmagkezelés cinkkel kiegészítve

Segíti a korai gyökér- és biomassza-fejlődést, a magasabb és jobb minőségű hozam elérését.

Acceleron PRECISION – új technológia

A kártevők és betegségek elleni védelem mellett szintén tartalmaz cinket és speciális technológiával kialakított, nagyobb méretű – 2 mm feletti vetőmag-átmérőjű –, egyöntetű vetőmagtételt jelent. Elsősorban szemenkénti vetéshez ajánlott. Kiváló minőségű, egyenletes vetést tesz lehetővé anélkül, hogy befolyásolná a vetőmag csírázását vagy kelését, segítségével megalapozhatja a termesztés sikerét.

Új megoldás a repcefénybogár elleni védelemben eredményesen bevethető EXAVANCE. A korai hibrideknél akár 10 nappal korábban virágozó EXAVANCE táplálékot biztosítva magához vonzza a kártevőket. Ezzel magát feláldozva csökkenti a kártétel kockázatát, megóvja a termesztett hibridet és a termést. A gyakorlatban ez pluszvédelmet ad a termesztett hibridnek egy megcsúszott kezelés esetén (legyen az ok műszaki, időjárási vagy bármi más), de akár indukálhat egy rovarölő szeres kezelésszám-csökkentést is. Az EXAVANCE bármely termesztett hibrid védelmére alkalmazható.

Válassza ki integrált ajánlatunkból a termőhelyének és elvárásainak leginkább megfelelőt repcehibridjeink, növényvédelmi megoldásaink és digitális szolgáltatásaink közül! Érjen el sikert olyan eszközökkel, melyeket Ön választ, hiszen az Ön megoldása a jó megoldás. 

Bayer Crop Science, dekalb.hu, agro.bayer.co.hu, Facebook

(x)

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?