2024. július 25. csütörtök Kristóf, Jakab
Ezt rengeteg gazdának be kell jelentenie a Kincstárnál: sokan nem is tudják

Ezt rengeteg gazdának be kell jelentenie a Kincstárnál: sokan nem is tudják

agrarszektor.hu
A húsmarha állatjóléti támogatás tartalmi értékelési szempontjai között fontos szerepet tölt be a mezőgazdasági termelő szakképzettsége, amelyre felsőfokú szakképesítés esetén 20 pontot, középfokú végzettség birtokában 15 pontot kaphat a pályázó. A képzettséget be kell jelenteni a Magyar Államkincstár (MÁK) felületén,  és fontos, hogy mind a támogatási azonosító, mind a viselt név helyesen, utóbbi a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban nyilvántartott adatoknak megfelelően kerüljön rögzítésre.

A képzettséget igazoló bizonyítványt nem elegendő a húsmarha állatjóléti kérelemhez csatolni, azt az állatjóléti kérelem benyújtása előtt a MÁK által létrehozott külön felületen, a képzettségi nyilvántartásba szükséges bejelenteni - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A MÁK képzettségi nyilvántartásról közzétett tájékoztatója ide kattintva érhető el. A felhasználói segédlet pedig ide kattintva tölthető le.

A képzettség más nevében is bejelenthető, ebben az esetben az alábbiak szerint kell eljárni. A „Más személy képzettségét jelenti be támogatási azonosító megadásával” bejelentés típus választása esetén a felületre bejelentkező személy saját magától - és képviselőként történő bejelentkezés esetén a képviselt személytől - eltérő személy képzettségét jelentheti be. (Pl. gazdasági társaság elsődleges képviselője vagy egyéni vállalkozó meghatalmazottja jelenti be a társaság/egyéni vállalkozás munkavállalójának a képzettségét).

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?