2024. július 16. kedd Valter
Jelentős részletek derültek ki az egységes kérelmek beadásáról: ezt jó tudni

Jelentős részletek derültek ki az egységes kérelmek beadásáról: ezt jó tudni

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdász tanácsadói idén is tevékenyen közreműködtek az egységes kérelmek beadásában. A jogvesztő határidőig, 2024. június 10-ig országosan beadott 159.551 kérelem több mint 65 százalékának, 104.477 kérelemnek a benyújtásában segítettek a NAK szakemberei.

Az uniós Közös Agrárpolitika idén is jelentős mértékben változott, egyre több adminisztrációs feladattal jár az európai uniós agrártámogatások lehívása. Ez befolyásolta az egységes kérelmek beadását is. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azért, hogy tagjait hatékonyan tudja támogatni, közel 170 fővel bővítette falugazdász-hálózatát, így mintegy 700 falugazdász tanácsadó segítette az egységes kérelmek benyújtását - írja közleményében a NAK.

Az egységes kérelmek beadási időszaka április 10-én indult, amelynek keretében 44 támogatási jogcímre, intézkedésre lehetett támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. A 2024. június 10-i határidőig 159.551 kérelem érkezett be a Magyar Államkincstárhoz, ennek mintegy kétharmadát, 104.477 darabot a NAK falugazdász tanácsadói segítségével nyújtották be a gazdálkodók. A Kamara közreműködésével beadott kérelmek közel 1,65 millió hektárt fednek le. A 2024. június 10-i határidő jogvesztő, így az azt követően beadott egységes kérelmeket érdemi vizsgálat nélkül visszautasítják.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?