Módosul rengeteg agrártörvény Magyarországon: itt a tervezet

Módosul rengeteg agrártörvény Magyarországon: itt a tervezet

agrarszektor.hu
A kormány hivatalos honlapján megjelent az „Egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló törvénytervezet”. Ezt az Agrárminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta, a vélemények beküldésére azonban csak néhány nap áll a lakosság rendelkezésére. 

Az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló törvény célja a jogalkalmazók részéről felmerült, illetve az elmúlt időszak tapasztalatai alapján szükségessé vált szakmai módosítások elvégzése, más törvényekkel való szabályozási összhang megteremtése, továbbá technikai jellegű pontosítások végrehajtása. További cél az egységes jogalkalmazás elősegítése, a közfeladatok hatékonyabb ellátása. A törvényjavaslat 20 törvény módosítását foglalja magában - olvasható a kormány honlapján. A rendeletben szó van többek között a vetőmag, a vadgazdálkodási, a termékpiaci, a gazdaságátadási és az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvényekről. 

A kormány ezúttal sem biztosított túl sok időt a lakosságnak a tervezet véleményezésére. Az észrevételek, javaslatok megtételére mindössze néhány nap áll a rendelkezésre, azokat 2024. március 26-ig lehet beküldeni a tarsadalmiegyeztetes@am.gov.hu e-mail címre. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?