Brutális méretű áfonyát találtak Ausztráliában: ki látott már ilyet?

Brutális méretű áfonyát találtak Ausztráliában: ki látott már ilyet?

agrarszektor.hu
Egy ausztráliai farm megdöntötte a világ legnagyobb áfonyájának rekordját. Az általuk termesztett bogyó elérte ugyanis egy pingponlabda méretével.

Ausztráliában találták meg a világ legnagyobb áfonyáját. A novemberben szedett és azóta a fagyasztóban tárolt áfonya eredetileg majdnem 4 centiméter széles és 20,4 gramm tömegű volt, ami körülbelül tízszerese egy átlagos áfonyának - írta meg a 24.hu a BBC értesülései alapján. Mint írták, a címet korábban egy Nyugat-Ausztráliában termesztett, 16,2 grammos bogyó viselte. Az új példány egy új fajtától származik, amelyet a Costa Group fejlesztett ki, hogy megfeleljen a nagyobb bogyók iránti fogyasztói igényeknek.

Brad Hocking, a cég munkatársa szerint az eterna fajta következetesen hatalmas gyümölcsöt terem, de a közelmúltban a rossz körülmények miatt az Új-Dél-Wales északi részén, Corindiban található farmjukon nem volt túl bőséges a termés. A csapat megdöbbent, amikor megtalált néhány gigantikus áfonyát. Hocking szerint a rekorder gyümölcs hatalmas volt, de azon a reggelen szedhettek volna további potenciális csúcsdöntő darabokat.

A bogyót 12 hét elteltével a héten a Guinness World Records a valaha dokumentált legnehezebb áfonyának minősítette. Hogy a gyümölcsnek milyen íze van, azt Hocking nem tudja megmondani, mivel úgy döntöttek, nem fogyasztják el. A csapat egyelőre nem döntött, hogy mi legyen a sorsa. Felmerült, hogy gyantában konzerválják, majd kiállítsák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!