Megtudtuk a KITE terveit: erre számít 2024-ben a nagy gépforgalmazó

agrarszektor.hu
A 2023-at a magas kamatlábak és magas finanszírozási költségek jellemezték, ami a beruházási termékekre mindig visszahat. 2024-ben kedvezőbb finanszírozási környezetre számítunk, és arra, hogy a magasabb finanszírozási költségek várhatóan csökkenni fognak - mondta el az Agrárszektornak az AGROmashEXPO rendezvényen Kiss Sándor, a KITE Zrt. gépkereskedelmi üzletágának kereskedelmi igazgatóhelyettese. A szakember beszélt arról is, hogy milyen szerepe lehet a jövőben a mesterséges intelligenciának a mezőgazdasági termelésben.

Kiss Sándor elmondta, hogy a 2023-as évben a magas finanszírozási költségek hatására csökkent a beruházási kedv az országban. Mint fogalmazott, mindenkinél és az országos statisztikában is visszaesés volt tapasztalható a géppiac forgalmában. A KITE Zrt. gépkereskedelmi üzletágának kereskedelmi igazgatóhelyettese ugyanakkor reméli, hogy a 2024-es évben kedvezőbb lesz a finanszírozási környezet.

A szakember beszélt arról is, hogy a jövőben mesterséges intelligencia hogyan fog tudni beavatkozni a mezőgazdasági termelési folyamatba. Kiss Sándor emellett két példán keresztül bemutatta, szerinte melyek voltak a legfontosabb újdonságok és fejlesztések a mezőgazdasági gépek terén 2023-ban.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?