Reagált a Nitrogénművek a leminősítésre

Reagált a Nitrogénművek a leminősítésre

agrarszektor.hu
Az elmúlt hetekben nagy port kavart hír, miszerint befejezte a termelést Magyarország egyetlen műtrágyagyártó vállalata, a Nitrogénművek. Azóta számos hír felröppent az esettel kapcsolatban. Most pedig a vállalat piaci és gazdasági helyzetét Bige Zoltán stratégiai igazgató értékelte. 

November 15-e óta aktív kommunikációt folytattunk hitelminősítőinkkel, aminek keretében a jelenlegi teljesítményünket, jövőbeli kilátásainkat részleteiben elemeztük és bemutattuk. Nem lepődtem meg a hitelminősítők negatív döntésén, annak ellenére, hogy mi másként értékeljük helyzetünket. Az újonnan bevezetett, rendkívüli mértékű adó fizetésével járó kockázatokat nehéz ellensúlyozni egy erősen ciklikus iparágban, még akkor is, ha a teljesítményünk élvonalbeli az európai gyártói kapacitások rangsorában. Erre reagálniuk kellett a minősítőknek

- írja a nitrogen.hu.

EZ IS ÉRDEKELHET

Kitértek arra is, hogy a termelés felfüggesztése gazdaságilag racionális döntés volt. Folyamatosan értékelik az üzleti környezetet, és amint az gazdaságilag észszerűvé válik, újra fognak indulni. Az ehhez szükséges feltételeket biztosították és fenntartják. A jelenlegi beruházási környezet pedig nem elég vonzó komolyabb fejlesztések elindításához.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!