Elindult a magyar gabona szállítása Afrikába

Elindult a magyar gabona szállítása Afrikába

MTI
A Rail Cargo Hungaria (RCH) elindította a magyar gabona exportfuvarozását Afrikába, az aratás augusztusi befejezése óta 14 ezer tonna kalászost szállítottak vasúton a rijekai kikötőbe elsősorban egyiptomi és tunéziai úticéllal - közölte a RCH az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a horvát állami vasútvállalattal együttműködve az RCH  eddig 13 szerelvényben továbbított főleg búzát és árpát Miskolcról az adriai dokkokban várakozó hajókhoz. Kiemelték, hogy a megbízás az eddigi mennyiség megduplázására szól az év végéig, a magyar gabonaexport vasúti szállítása mellett tárgyalnak ukrán tranzitgabona továbbításáról is.

Az RCH közleményében hangsúlyozta: augusztus eleje óta jelentősen megnőtt a gabona vasúti fuvarozása iránt az igény az idei magas magyarországi búza- és árpa-termésátlagoknak, valamint a várhatóan kiváló kukoricatermésnek köszönhetően. A társaság az idei gabonaszezonban több mint 1 millió tonna magyar termény exportfuvarozására készült fel. A vállalat szerint a hatékony vasútlogisztikai megoldások előnyhöz juttatják a magyar gabonát a külpiacokon az ukrán gabona által generált kiélezett árversenyben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!