Óriási mázlija volt a horgásznak: gigantikus harcsát fogott Magyarországon

Óriási mázlija volt a horgásznak: gigantikus harcsát fogott Magyarországon

agrarszektor.hu
237 centiméter hosszú, hatalmas bajuszos harcsát pergetett egy horgász a Fehérvárcsurgói Víztározóból. A hal egészen pontosan 101,1 kilogrammot nyomott a hitelesítés során.

Orbitális méretű harcsát fogtak pergetéses módszerrel a Fehérvárcsurgói Víztározóból - írja a halazin.hu. Kucsák László horgász egy verőfényes napon kezdett neki a pergetésnek a tározó sekélyebb részén, de nem jött semmi kapás a reggel folyamán. Ennek okán fordult László a mélyebb vizek felé, legfeljebb 15-20 percet töltött egy-egy részen mert azt tapasztalta korábban, hogyha kicsit is éhes a harcsa, az kiderül az első pár dobásból.

Délelőtt 11 óra körül egy 5 méter körüli vízen, a fenék közelében éhezett meg a csalira a harcsa. 1 óra 40 percig tartott a fárasztás. Nem volt könnyű dolga Lászlónak, egyedül horgászott, így nem volt, aki segítsen a harcsa partra húzásában. Végül megadta magát a halszörny. Az óriás hossza 237 centiméter, kerülete 118 centi, tömege 101,1 kilogramm volt. Miután a horgász partra emelte, elkészültek az ilyenkor szokásos fotók, megtörtént a mérlegelés, majd a gigahalat Kucsák László visszaengedte a tóba.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!