Áttörte egy hajó az orosz blokádot - megnyugodhat a gabonapiac?

Áttörte egy hajó az orosz blokádot - megnyugodhat a gabonapiac?

agrarszektor.hu
Egy hongkongi zászló alatt közlekedő teherhajó megtörte az orosz tengeri blokádot a Fekete-tengeren. A jármű szerda reggel hagyta el az odesszai kikötőt, most úgy tűnik, simán átjutott az orosz blokádon. A hajó jelenleg még Románia partjainál hajózik.

Egy civil teherhajó elhagyta az odesszai kikötőt tegnap. A tény azért számít kiemelkedő hírnek, mert ez volt az első szállító vízi jármű a gabonaalku összeomlása óta, amelyik kihajózott a kulcsfontosságú ukrán dokkról. A hajó végighaladt azon az ideiglenes folyosón, melyet azután hoztak létre, hogy Moszkva kilépett az ukránokkal kötött gabonaalkuból. Moszkva azzal fenyegette meg ezt követően az ukrán kereskedelmi hajókat is, hogy legitim célpontnak tekintik őket a Fekete-tengeren - írja a Reuters alapján a Portfolio.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Joseph Schulte néven futó hajó egyébként már tavaly február óta vesztegelt az odesszai kikötőben, 2023 július 16. óta esőként hajózott ki onnan. A tengeri nyomkövető honlapok szerint a hajó csütörtök reggel Románia partjainál volt látható, és Törökország felé tartott. A szakértők úgy gondolják, hogy ezt a példát más hajók is követhetik a jövőben.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?