Nem is hinnéd, mire használják a kahovkai víztározó kiszáradt medrét az ukránok

Nem is hinnéd, mire használják a kahovkai víztározó kiszáradt medrét az ukránok

agrarszektor.hu
Elképesztő módon hasznosítják a kahovkai víztározó kiszáradt medrét az ukránok. Több helyi lap is arról számolt be, hogy a Nikopol közelében lévő településeken élők elkezdték a meder termékeny, iszapos talajának a mezőgazdasági termelésben való hasznosítását, felszántották a medence egy részét, és burgonyával vetették be.

Ukrán lapok arról számolnak be, hogy az ember túlélési esélyeit erősítő leleményességükről tettek tanúbizonyságot a kahovkai víztározó környékén élők, elkezdték ugyanis a kiszáradt meder termékeny, iszapos talajának a mezőgazdasági termelésben való hasznosítását - írja az Infostart. A KárpátHír arról ír a tsn.ua cikke és videója alapján, hogy a felrobbantott gát miatt kiszáradt kahovkai víztározó közelében élők felszántották és burgonyával vetették be a hatalmas kiszáradt medence egy részét.

A víztározóból csak a Dnyeper folyó csíkja maradt. A kahovkai víztározó környékéről készült műholdfelvételek és videók azt mutatják, hogy a víztározó gyakorlatilag megszűnt létezni a gát felrobbantása után. Mintegy 2150 négyzetkilométer terület vált mocsaras pusztasággá, ami az idő előrehaladtával egyre inkább kiszárad.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!