Óriási ellenőrzés indult a nagybani piacon: ezt senki sem úszhatta meg

Óriási ellenőrzés indult a nagybani piacon: ezt senki sem úszhatta meg

agrarszektor.hu
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) alapos ellenőrzését a rendőrség és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) is segítette - írja Facebook-oldalán a NAV. Az akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták. 

Hatalmas ellenőrzést tartott a nagybani piac kereskedőinél a NAV a rendőrség és a Nébih segítségével. A hatóságok a nagybani piac minden szegletét bejárták, és a kereskedelemhez kapcsolódó dokumentumokat is megnézték a maratoni, mintegy negyvennyolcórás akcióban május 23-án és május 24-én. A több tonnányi zöldség, és gyümölcs mustrája csaknem 330 adózót érintett.

A két nap „mozgó” áruforgalma sem maradt kontroll nélkül, amit közösen világítottak át a pénzügyőrök és az adóellenőrök. A rendőrség az áruforgalmi ellenőrzéseket segítette, míg a NÉBIH a raktáron lévő árukat vizsgálta, az epertől a hagymáig, mindent. A zöldséges és gyümölcsös vállalkozásoknál és a fuvarozóknál is találtak szabálytalanságokat. A mostani akcióban a kereskedőknél a korábbinál kevesebb szankciót kellett alkalmazni. Az illegális kereskedelem megfékezésére a NAV a jövőben is tervez hasonlóan nagyszabású közös akciókat.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Kovács Tamás

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?