2024. április 28. vasárnap Valéria
Komoly gonddal küzd most sok magyar termelő: megvan, mi lehet rá a megoldás

Komoly gonddal küzd most sok magyar termelő: megvan, mi lehet rá a megoldás

agrarszektor.hu
20 éves lett idén a Biocont Magyarország Kft., amely biológiai növényvédő szerek, illetve az idei évtől talajmikrobiológiai és talajkondícionáló szerek forgalmazásával foglalkozik. A vállalkozás 2023-ban a Kukorica Kör Egyesület tagja lett.

Dr. Milan Hluchý, a cseh anyacég vezetője elmondta, hogy az ökológiai infrastruktúra hiányzik a cseh és a magyar mezőgazdaságból, ami nem csak szép virágos, pillangós vidéki tájakat biztosítana, hanem alapvető szükségünk van rá a stabil mezőgazdasághoz. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg a cseh szőlő területek 70%-át integrált gazdálkodásban művelik, 10%-ot ökológiai gazdálkodásban, és hogy ezt az elmozdulást szerinte a szántóterületeken is meg lehet tenni.

Az idei évben a Biocont Magyarország Kft. a Kukorica Kör Egyesület tagja lett. Ez alkalomból az egyesület ügyvezetője Daoda Zoltán elmondta, hogy a szervezetük célja, hogy a kukorica növényen keresztül a termeléstől a feldolgozásig bemutatni a termelőknek a gazdaságos termelési lehetőségeket, hogy 2-3 év alatt a lehető legnagyobb nyereséget érjék el. A szakember szerint a jövőben a csemege és áru kukoricában és vetőmag előállításban is egyre nagyobb teret nyernek majd a biológiai, mikrobiológiai megoldások, főképp a szerkivonások miatt. A cél, hogy megtalálják azokat a technológiákat az ország különböző részeire szabottan, amelyek a kukorica termelékenységet növelni tudják.

(Címlapkép forrása: Biocont Magyarország Kft.)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!