Kinyíltak a pénzcsapok: súlyos milliárdokat kapnak ezek a magyar termelők

Kinyíltak a pénzcsapok: súlyos milliárdokat kapnak ezek a magyar termelők

agrarszektor.hu
Jelentős kifizetések történtek a héten a magyar állattartók részére. A juhágazat és tejelő szarvasmarhatartók termeléshez kötött támogatásaiban összesen 11 milliárd forint értékben eszközöltek kifizetéseket az elmúlt napokban.

Az idei esztendőben - az aszály, az inputanyagok és takarmány árának drasztikus emelkedése, a hitelfinanszírozási környezet kedvezőtlenebbé válása okán - felértékelődött az agrártámogatásokhoz kapcsolódó előleg és részfizetés szerepe az agrárium finanszírozásában. Ezért is volt fontos szempont, hogy minél többen részesüljenek egységes kifizetésben, és minden lehetséges jogcímen elkezdődhessen az utalás, az állattenyésztők és a gyümölcstermesztők termeléshez kötött támogatásai után is - derült ki az Agrárminisztérium közleményéből.

A magyarország kormány megteremtette a feltételeit annak, hogy a mezőgazdasági termelők pénzügyi stabilitásainak növelésére és a termeléshez szükséges pénzügyi források finanszírozására idei esztendőben 322 milliárd forint értékben kerüljön sor előleg- és részfizetésre. A héten 4,5 milliárd forint érkezik a termeléshez kötött anyajuh támogatás címén több mint 5 ezer juhászathoz, valamint 6,5 milliárd forint a tejhasznú tehén támogatás keretében közel 3 ezer szarvasmarhatartó számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!