Ezért szárnyal a sárospataki cég: elképesztő, mennyi tejet termelnek évente

Ezért szárnyal a sárospataki cég: elképesztő, mennyi tejet termelnek évente

agrarszektor.hu
2021-ben több, mint 13 millió kilogramm tejet értékesített a 30 éve alakult sárospataki Geo-Milk Kft. A cég az elmúlt 10 évben számos fejlesztést hajtott végre, gyakorlatilag újjáépült az egész telep, a legújabb beruházás egy ellető előkészítő, fogadó istálló. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év női agrárvállalkozója Leskó Magdolna, a Geo-Milk Kft. ügyvezetője lett.

A Geo-Milk Kft. éppen idén 30 éve, 1992-ben alakult - mondta az Agrárszektornak Leskó Magdolna. A cégnek három telephelye van, kettő Sárospatakon található, míg a növendék istálló Dorkó közigazgatási településen működik. A Geo-Milk Kft. 2021-ben több, mint 13 millió kilogramm tejet értékesített, emelett tagjai az Alföldi Tej beszerző Kft-nek. Éves árbevételüknmeghaladja a 2 milliárd forintot, aminek legalább a 60 százaléka a tejből származik. Az elmúlt 10 évben számtalan tervezés és fejlesztés történt a cégnél, gyakorlatilag újjáépült a telep. Először egy fejőházat építettek, majd négy termelő istálló, legújabb beruházásuk pedig egy ellető előkészítő, fogadó istálló.

A megalakulás óta dolgozom a kft.-ben, annak részben tulajdonosa is vagyok. Számomra motiváló, hogy a saját vállalkozásomban tudok dolgozni, és fontosnak tartom, hogy az ember mindig új célokat tűzzön ki maga elé. És amíg olyan környezet vesz körül, ahol ezeket meg is tudom valósítani, addig az ember elfelejti, hogy a mindennapokban milyen nehéz munka is ez valójában.

A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év női agrárvállalkozója Leskó Magdolna, a Geo-Milk Kft. ügyvezetője lett. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Agrárszektor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?