Nagy bejelentést tettek a népszerű támogatásról: ez sok magyar vállalkozást érint

Nagy bejelentést tettek a népszerű támogatásról: ez sok magyar vállalkozást érint

MTI
Az orosz-ukrán háború miatt hozott szankciók sújtotta gazdasági helyzetben a teljes foglalkoztatottság megőrzése, a recesszió elkerülése, így végső soron a családok védelme érdekében a kormány 11 pontos akciótervet dolgozott ki, amelynek része a Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program is - olvasható Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter közleményében.

Közleményt adott ki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, amelyben beszámolt a kormány azon döntéséről, hogy könnyít az energiaintenzív kis- és közepes vállalatok támogatási programján. A részletek alább olvashatóak:

Látva, hogy a szankciós energiafelár egyre nagyobb terhet jelent a vállalkozásoknak, a kormány az energiaintenzív kkv-k támogatási programjának könnyítéséről döntött. Míg eddig az a vállalkozás minősült energiaintenzívnek, amely energiaköltsége 2021-ben elérte az árbevétel 3%-át, úgy a jövőben ez az elvárás 2%-ra csökken. Mostantól tehát már ezek a vállalkozások is regisztrálhatnak. A kormány mindenkit arra biztat, hogy ezt mielőbb tegye meg az energiatamogatas2022 portálon. A program keretében idén 100 milliárd, jövőre pedig 100-120 milliárd forint áll majd a kkv-k rendelkezésére. Így idén 75 milliárd forint juthat a működési költségnövekedés kompenzálására, további 25 milliárd pedig energiahatékonysági beruházásokra, amelyeket a kormány a beruházás összköltségének 15%-áig támogat, a Széchenyi Kártya Program keretében nyújtott kedvező kamatozású beruházási hitelhez szükséges önerő egy részének átvállalásával. A kormány a támogatottaktól elvárja, hogy védjék meg a munkahelyeket, őrizzék meg a foglalkoztatottak legalább 90%-át.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!