2024. április 21. vasárnap Konrád
Hamarosan forgalomba kerülhet a belga traktorcsoda: ettől mindenkinek leesik az álla

Hamarosan forgalomba kerülhet a belga traktorcsoda: ettől mindenkinek leesik az álla

agrarszektor.hu
Egy svájci és egy olasz traktorgyártó céggel közösen elektromos traktort fejlesztett ki a belga Keestrack gépgyártó. A gép névleges teljesítménye 54, maximális teljesítménye pedig 87 lóerő lesz.

A belga Keestrack gépgyártó elektromos traktort fejlesztett ki. A Keestrack B1e azonban nagyon hasonlít a svájci Rigitrac traktorgyártó Rigitrac SKE 40 traktorára, ami nem csoda, hiszen a gyártók szoros együttműködésben vannak egymással - írta meg a Future Farming. A Rigitrac SKE 50 elektromos traktorához hasonlóan a Keestrack B1e névleges teljesítménye 54 LE (40 kW), maximális teljesítménye pedig 87 LE (64 kW) lesz. A Keestrack, amely elsősorban olyan gépekről ismert, mint a zúzógépek, rosták, marógépek és rakodógépek, a Rigitrac és az olasz Goldoni traktorgyártó céggel közösen indította el ezt a projektet.

Az együttműködéssel az a Rigitrac célja, hogy növelje az elektromos traktorok értékesítési területét. A Keestrack számára a B1e kifejlesztése logikus kiegészítése a belga gyártó által már kifejlesztett emissziómentes gépek kínálatának. A traktorokat a Goldoni olaszországi gyárában fogják gyártani, és a Keestrack márkanév értékesítik majd. A Rigitrac az alpesi országokban továbbra is saját neve alatt fogja értékesíteni elektromos traktorait.

A svájci traktorgyártó Rigitrac 2019-ben mutatta be először a nagyközönségnek az SKE 50 elektromos modelljét. A Keestrack pedig idén ősszel mutatja be a B1e traktor koncepciómodelljét: az elektromos kistraktor a müncheni (Németország) Bauma kiállításon (október 24-30.) és a bolognai (Olaszország) Eima kiállításon (november 9-13.) fog debütálni. Egyelőre nem tudni, hogy az elektromos traktor mikor lesz kapható, és hogy mennyibe fog kerülni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!