A megmaradt sörből készített kézfertőtlenítőt a HEINEKEN Sopronban

A megmaradt sörből készített kézfertőtlenítőt a HEINEKEN Sopronban

agrarszektor.hu
Bár egyre inkább kezd visszatérni az élet az éttermek, sörözőkbe, azaz a HORECA-szektorba, a sörgyártóknak nagyon nem volt könnyű eddig az idei év. A fontos tavaszi szezonban gyakorlatilag csak otthon lehetett alkoholt fogyasztani, jelentős mennyiségű HORECA-készlet is megmaradt. Ezt a készletet használta ki a HEINEKEN, és egy új terméket kezdett gyártani.

A gyártó az Agrárszektort arról tájékoztatta, hogy a vendéglátóegységekből visszavett söröket nem szerették volna megsemmisíteni, így született az ötlet, hogy készüljön belőle fertőtlenítőszer.

Az eljárás maga egyszerű: a sörből lepárlással készült magas alkoholtartalmú folyadék, majd ezt elegyítik glicerinnel.

Közel 3000 darab készült a fertőtlenítőből, ebből kapott a cég minden dolgozója, a többi pedig a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet átmeneti otthonai került.

A "sertőtlenítő" elnevezésű szer különleges csomagolást is kapott:

Fotó: HEINEKEN

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2025.06.01. vasárnap

Általában sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de az északkeleti harmadban már erőteljesebbé válhat a gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar is nagyobb számban alakulhat ki, illetve még a Dunántúl északnyugati részeire is besodródhat nyugat felől néhány csapadékgóc

KONFERENCIA
Portfolio Agrárium 2025
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye
EZT OLVASTAD MÁR?