2024. május 16. csütörtök Mózes, Botond
A megmaradt sörből készített kézfertőtlenítőt a HEINEKEN Sopronban

A megmaradt sörből készített kézfertőtlenítőt a HEINEKEN Sopronban

agrarszektor.hu
Bár egyre inkább kezd visszatérni az élet az éttermek, sörözőkbe, azaz a HORECA-szektorba, a sörgyártóknak nagyon nem volt könnyű eddig az idei év. A fontos tavaszi szezonban gyakorlatilag csak otthon lehetett alkoholt fogyasztani, jelentős mennyiségű HORECA-készlet is megmaradt. Ezt a készletet használta ki a HEINEKEN, és egy új terméket kezdett gyártani.

A gyártó az Agrárszektort arról tájékoztatta, hogy a vendéglátóegységekből visszavett söröket nem szerették volna megsemmisíteni, így született az ötlet, hogy készüljön belőle fertőtlenítőszer.

Az eljárás maga egyszerű: a sörből lepárlással készült magas alkoholtartalmú folyadék, majd ezt elegyítik glicerinnel.

Közel 3000 darab készült a fertőtlenítőből, ebből kapott a cég minden dolgozója, a többi pedig a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet átmeneti otthonai került.

A "sertőtlenítő" elnevezésű szer különleges csomagolást is kapott:

Fotó: HEINEKEN

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Mit érlel a gyümölcs?

Mit érlel a gyümölcs?

A kertészeti ágazat egyre erősödő polarizáltsága, útkeresése mindenkit érintő, sok tanulsággal szolgáló folyamat.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?