2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Magyarország is ott volt a világ egyik legnagyobb mezőgép-kiállításán

agrarszektor.hu
Idén november 10-15-e között rendezték meg a világ vezető mezőgép-bemutatóját, ahol a 2800 nemzetközi kiállító között 14 magyar cég is jelen volt. A hannoveri kiállításon részt vett és tárgyalásokat folytatott Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár.

Juhász Anikó az Alsó-szászországi Élelmezésügyi, Mezőgazdasági és Fogyasztóvédelmi Minisztérium igazgatóhelyettesével folytatott tárgyalásán a KAP 2020-tervezésről - különös figyelemmel a környezeti és éghajlati vonatkozásra - az agrárdigitalizáció helyzetéről és az abban történő együttműködési lehetőségekről, a generációváltás tapasztalatairól, valamint a VERA-protokoll (állattenyésztési technológiák hatósági minősítésére alkalmas rendszere) eredményeinek a szakpolitikában történő felhasználásáról esett szó - írja közleményében az Agrárminisztérium. A helyettes államtitkár meglátogatta a Szász Szabadállam Környezetügyi és Mezőgazdasági Minisztériumának közösségi standját, ahol megismerkedett Németország első 5G-s tesztgazdaságának működésével. Az egyedülálló projekt Németországban digitális innovációs központként működik, ahol a gazdaság 200 négyzetkilométeres területén a gépek az 5G segítségével kommunikálnak egymással.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az Oldenburgi Münsterland Agrár- és Élelmezési Fórum elnökével folytatott megbeszélésen az állattartással kapcsolatos kihívásokról, valamint az azok kezelésére életre hívott projektekről (antibiotikumok csökkentése, farokkurtítás megszüntetése, állatjóléti szempontú istállóátalakítás, trágyarendelet) esett szó. A helyettes államtitkár kutatási együttműködést ajánlott tárgyalópartnerének, amely a BIOEAST kezdeményezésen keresztül valósulhatna meg.

Az Agritechnica szakkiállítást minden páratlan évben rendezik meg Hannoverben. Az idei esemény mottója: "Globális gazdálkodás - helyi felelősség", amely az innovatív, okos, és a helyi viszonyokra alkalmazott megoldásokat helyezte előtérbe. Az innovációkat minden évben különdíjban részesítik, 2017-ben egy magyar cég, az AGCO/GSI Hungary Kft. rugalmas gabonasiló ürítő rendszere ezüstérmet kapott.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?