Automatikus cseppméret-szabályozás a tökéles permetfedettségért

agrarszektor.hu
Munkasebességtől és folyadéknyomástól függetlenül képes mindig egyforma cseppméretet előállítani a Kuhn Autospray automatikája az ISOBUS-szal rendelkező permetezőgépeken. Munkáját 20 darab apró szenzor segíti, amelyek ellenőrzik a permetfedettséget. A technika nemcsak precíziós gazdaságokba ajánlott - adta hírül többek között az agrarheute.com.

A permetezésnél a cseppméretek döntő mértékben befolyásolják a permetezés hatékonyságát. A túlzottan kisméretű, 100 mikron alatti cseppek elsodródásra érzékenyek és kevesebb találja el a védendő növény levélfelületét. A nagyméretű, 350 mikron feletti cseppek pedig megfolynak a levélzeten és rontják a permetfedettséget.

A legtöbb szántóföldi permetezési feladathoz a 150-300 mikron közötti cseppméret alkalmazása javasolt. Munka közben a kiválasztott szórófejhez beállított optimális cseppméret azonban változhat a folyadékáramlás mennyiségétől, a nyomástól és befolyásolhatja azt a munkasebesség is. A cseppméret automatikus tartására fejlesztette ki a Kuhn S.A. az Autospray berendezését, amely az ISOBUS-szal felszerelt permetező gépeken képes szabályozni a mindenkor optimális cseppméretet.

A traktor vezetője a permetezési körülményeknek megfelelően beállítja a terminálon a kedvező cseppméretet, amelyet az automatika a szórófejekbe beépített, szélesen pulzáló modulátoron keresztül a folyadékáramtól és a nyomástól függetlenül szabályoz. 20 darab mikrokapcsolós szenzor értékeli a mindenkori parmetfedettséget és állítja a szórófejeket. Az Autospray automatika egyaránt használható cirkulációs folyadék ellátású szórókereteken, vagy helyspecifikus permetezés esetén is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. június 25. 05:58