Tesztpad, ahol 12 méteres vágóasztallal szerelt kombájn is vizsgálható

agrarszektor.hu
22 hónap alatt készült el és 15 millió euróba került az a tesztcentrum, amelyet a közelmúltban adott át a Claas tulajdonosa, Cathrina Claas Mühlhauser a konszern törzshelyén, Harsewinkelben - adta hírül az eilbote-online.com. A tesztállomás Európában egyedülálló paraméterekkel rendelkezik. Célja, hogy idejekorán felfedje a mezőgépek esetleges konstrukciós vagy funkcionális hibáit.

A tesztlaborok nagymértékben meggyorsítják a gépek konstrukciós és funkcionális tökéletesítését. A most átadott  épületegyüttesben 13 tesztállomáson képesek vizsgálni és tartós igénybevételeket szimulálni a Claas által gyártott traktorokon, kombájnokon és magajáró szecskázókon. A tesztcellák (állomások) 24 órás üzemben képesek dolgozni, a hét minden napján.

A vizsgálóállomásokon 12 méteres vágóasztallal felszerelt kombájnok is tesztelhetők. A vizsgálópadok, akár 600 tonnás alappal és légrugós csillapításokkal is rendelkeznek. A tesztcentrum felszereltsége Európában is egyedülállónak számít. Az elektronikai laborban a traktorok és magajárógépek teljes elektronikai tesztelését tudják elvégezni. 

Például a gabonakombájnokon 30 vezérlőegység mintegy 50.000-féle funkcióját teszteli a mérőpad automatikusan.

Az épületegyüttesbe 1200 kW hűtési teljesítményt építettek be a gépek termelte hő elvonásához. A csarnok klimatizációja 120 családi háznak megfelelő teljesítményű. Az energiaellátást nagyrészt megújuló energiákból fedezik. A tesztállomások mellett 7000 négyzetméternyi irodahelyiségeket is kialakítottak a vizsgálati eredmények feldolgozását végző munkatársak számára.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?