Nagyobb traktorokról álmodik a Kubota

agrarszektor.hu
A japán Kubota és a kanadai Buhler Versatile márciusban állapodtak meg egymással, a cél pedig a Kubota eddigi legnagyobb teljesítményű traktorainak felülmúlása lesz. Nem csoda, Észak-Amerikában 200 lóerő fölött kezd érdekessé válni egy traktor, márpedig a japánok meg szeretnék hódítani ezt a piacot is.

A japán Kubota Corporation márciusban jelentette be, hogy a Buhler Industries Inc. fejlesztési és gyártási kapacitását felhasználva egy új középkategóriás, segéd-mellsőkerék hajtású traktoraszériát fog bevezetni. A traktorok a Buhler központjában, Winnipegben (Kanada) fognak készülni. A nagytelesítményű erőgépeket az észak-amerikai piacra gyártják. A Buhlernél készülnek a Versatile tarktorok is. A Kubota 2019 elején mutatta be másodikgenerációs, 170 lóerős M7-es traktorait. A Buhler vezetője, Martin Carrier még nem szeretné elárulni a megállapodás részleteit, de az biztos, hogy Winnipegben ennél nagyobb gépek gyártására lehet készülni. Az USA piacát ugyanis a 250-350 lóerős teljesítményű traktorok jellemzik.

Carrier azonban hozzáteszi: nem a több tízezer hektáros kukorca- és szójatermelő gazdaságok lesznek a fő célpontjai az új szériának, hanem inkább azok az állattartók, akiknél a takarmánynövények néhány száz hektárt foglalnak el, és ezek megművelésére keresnek optimális gépet. A hírek szerint a Versateile új Nemesis traktoraira építene a Kubota, melyek 175, 195 és 210 lóerős Cummins motorokkal (Stage V) fognak készülni, terhelés alatt kapcsolható, elektronikus (powershift) váltóval. De tervbe van véve egy 250 lóerős modell is, fokozatmentes (CVT) váltóval.

Az új traktorok 2019 második felében kerülnek az USA és Kanada piacára. Ekkor kapunk pontos információt az új széria tagjainak teljesítményéről és főbb jellemzőiről. Az együttműködés egyelőre kizárólag a traktorgyártásra korlátozódik. A felek tagadják, hogy a Kubota a Buhler megszerzésével vagy részleges tulajdonlásával is kacérkodna.

(Forrás: agriculture.com, agriland.ie, agroinform.hu)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?