Új Valtra szériák: Még okosabb, még környezetbarátabb traktor (+videó)

agrarszektor.hu
Az AGCO konszernhez tartozó finn traktorgyártó, a Valtra ebben az évben az N, T és S szériájú traktorainál áttér a Tier 5/Stage V normás motorokra, ezzel a legszigorúbb füstgáztisztasági követelményeket képes teljesíteni - adta hírül a traction.com. Az új szériák kívül-belül plusz képességeket kaptak.

Nemcsak a legszigorúbb füstgáztisztasági követelményeket teljesítik az új Valtrák, az új szériák formásabb dizájnt is kaptak, valamint jobb látóterű vezetőfülkékkel és intelligensebb fedélzeti elektronikával kerülnek forgalomba. Az új modelleket Smart Touch fedélzeti monitorral szerelik a jövőben, amelybe beintegrálják az ISOBUS munkagépes kommunikáció és a traktorokra kerülő külső kamerák képi megjelenítését is. A multifunkciós terminál az N és T szériák Active és HiTech változatainál opcionálisan állnak majd rendelkezésre.

A Valtra az "A" sorozatú traktorainál új sebességváltó választási lehetőségeket kínál a jövőben. Az A104 és A114-es modellek HiTech 4 sebességváltóval készülnek, amely 16 előre és 16 hátra felé kapcsolható fokozatot tartalmaz négy terhelés alatt kapcsolható csapattal. Opcionálisan pedig a 32 elő és 32 hátra fokozatú powershift váltó is rendelkezésre áll. A terhelés alatti fokozatok "Wippschalter" működtetésűek. Az új sebességváltóknál a sebességek előre programozhatók és automatikus kapcsolásra is beállíthatók.

Íme, az N széria képességeit érzékeltető videó:

... a T széria képességei:

... és végül az S széria:

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!