Citrusos, körtés, virágos: megkóstoltuk a magyar Pale Ale-t

agrarszektor.hu
Az agrárszektor.hu szerkesztősége egyenesen a csapról kóstolta meg a Dreher új sörét: azt is megtudtuk, hogy a héten piacra dobott Pale Ale-hez milyen ételek passzolnak.

A sört Vásárhelyi István sörgasztronómus, a Sörgyártók Szövetségének tanácsadója mutatta be, aki elmondta, hogy az ale leginkább abban tér el a megszokott lager söröktől, hogy az élesztő az erjedés végén nem az erjesztőtank alján gyűlik össze, hanem felemelkedik a sör tetejére, az erjesztést pedig magasabb hőmérsékleten, kb. 15-21 °C -on végzik, a megszokott 10-14 °C helyett.

Míg a lagertől "egyszerű", tiszta ízeket várunk el, komlósságot, malátás jelleget, addig az ale sörök összetettebb ízhatást hoznak, a kesernyés ízbe gyümölcsös frissesség is vegyül.

A szakember kiemelte, hogy az új termékben háromféle komló található: Kazbek, Chinook és Citra komlóval készítik. Ez utóbbi egyfajta "sztárkomlónak" számít. Ízjegyeiben is megjelenik a körtés, citrusos, virágos gyümölcsösség, amit ezek a komlók hoznak.

A sörgasztronómus könnyedebb, tésztás, spenótos ételekhez, enyhén fűszerezett csirkehúshoz ajánlja a sört, amit a lagerek 4-7 °C-os fogyasztási hőmérsékletével szemben 10-12 °C-on érdemes kóstolni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?