Magyar-lett egyetértés a Közös Agrárpolitikáról

MTI
A Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 utáni forrásfelhasználásának lehetőségeiről és a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztetett Magyarország és Lettország. Magyarország szerint a tagállami befizetések növelése nélkül nem tartható a jelenlegi támogatási rendszer.

Lettország és Magyarország is egyetért abban, hogy 2020 után továbbra is kétpilléres rendszerre van szükség a KAP-ban, és ehhez megfelelő forrásokat kell biztosítani - derül ki a Földművelésügyi Minisztérium közleményéből. Az EU-s agrártámogatások jövőbeni megmaradása érdekében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Jänis Düklavsz lett miniszter közös fellépésben állapodott meg Rigában, miután a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztettek. 

A tagállami befizetések emelése nélkül a jelenleg érvényben lévő támogatási rendszer a továbbiakban nem tartható - emelte ki a magyar miniszter. A két ország találkozóján szó volt a földtörvényről, a kárenyhítési rendszerről, a klímaváltozásról és a termelői piacok egészséges élelmiszerekre gyakorolt hatásáról is. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?