2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Erősödni tudott a forint délelőtt

agrarszektor.hu
A napot még változatlanul 312 körül kezdte a forint az euróval szemben, majd délelőttre egy egységgel tudott erősödni a magyar deviza, amivel a régióban is felülteljesítő. Közben a dollár ismét lejtőre került az euróval szemben.

Délelőttre 310,8 környékére erősödött vissza a forint az euróval szemben, ez már 0,3 százalékkal alacsonyabb a tegnap esti szintnél. Ezzel párhuzamosan a dollár jegyzése 263,9-ig esett vissza.

Ezzel egyébként a forint a régióban is felülteljesítő, hiszen a lengyel zloty például 0,1 százalékos javulást mutat, míg a cseh korona minimális mértékben tudott erősödni.

A feltörekvő piacokon az orosz rubel kismértékben gyengült az egyébként is botladozó dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékot tudott javítani. A török lírát tegnap szinte kivégezték, több mint 3 százalékos zuhanást mutatott miután éleződtek a diplomáciai feszültségek Törökország és az USA között. Ezt követően ma reggel majdnem fél százalékos erősödést mutat a líra, de ez is csak szerény korrekciónak tekinthető.

Esik a dollár, kapaszkodik vissza a líra

A dollár kedd reggelre megint lejtőre került az euróval szemben, a keresztárfolyam 0,3 százalékos emelkedés után 1,178 környékén járt. Eközben a japán jen 0,1 százalékkal erősödött az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,2 százalékot javított.

Esik a dollár, kapaszkodik vissza a líra

Magyar szempontból ma elsősorban a reggel megjelenő szeptemberi inflációs adatra lesz érdemes figyelni, majd a nap második felében jön az IMF frissített gazdasági előrejelzése, mely többek között Magyarország kapcsán is új prognózist jelent majd.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?