2024. május 15. szerda Zsófia, Szonja

Csányi újabb hatalmas céget kebelezett be

agrarszektor.hu
Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató agráros cégbirodalmához került a pápai Agroprodukt Zrt. A korábbi állami gazdaság privatizálása után alakult cég több mint 10 ezer hektáron gazdálkodik.

Adásvételi szerződést kötött a Csányi-érdekeltségű Bonafarm Zrt. az Agro-Invest Kft. üzletrészeinek megvásárlására - írja a Világgazdaság. Az Agro-Invest a pápai Agroprodukt Zrt. közvetett tulajdonosa. A Bonafarm az ügylet kapcsán irányításszerzési engedélykérelemmel fordult a Gazdasági Versenyhivatalhoz.

A lap szerint az Agro-Invest Kft. tulajdonosai közé a Mádl Agro Kft., Mádl István, Gyarmati László, Takács László, Pethő Zoltán és Pálffy Jenő tartozik. Az Agroprodukt a korábbi állami gazdaságból jött létre, amelyet az első Orbán-kormány idején privatizáltak.

A 8,3 milliárd forintos saját tőkéjű Agroprodukt megszerzésével a Csányi-féle agrárbirodalom olyan céggel bővül, amely több mint 10 ezer hektáron gazdálkodik. A Bonafarm-csoport két eddigi meghatározó mezőgazdasági cége, a Bólyi Zrt és a Dalmand Zrt együttesen 25 ezer hektárt művel.

A cég megvásárlása illeszkedik a Bonafarm-csoport stratégiájába, amely az állattenyésztés fejlesztésére, illetve az ehhez szükséges takarmánybázis megtermelésére koncentrál - indokolta a lapnak a tranzakciót a Bonafarm. Az Agroporduktnak csaknem 7 ezres szarvasmarha-állománya is van. Az itt megtermelt tejet a jövőben a szintén Csányi-érdekeltségű szegedi Sole-Mizo Zrt. dolgozza majd fel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?