Banki milliárdok a kamarai tagok számára

MTI
Stratégiai megállapodást kötött az MKB-csoport és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az egyezség értelmében az agrárkamarai tagsággal rendelkező magyar agrárvállalkozások igénybe vehetik az MKB-csoport kedvezményes, speciálisan a kamarai tagok számára kialakított szolgáltatási csomagjait. A pénzintézet idén várhatóan 15 milliárd forintot helyez ki a mezőgazdasági géplízing területére.

Az MKB-NAK megállapodást Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója és Győrffy Balázs, a NAK elnöke írta alá. A bankcsoporton belül bővül az agráriumhoz kapcsolódó pénzügyi szolgáltatások köre és a finanszírozás. Balog Ádám példaként említette, hogy az MKB Euroleasing tevékenységben a mezőgazdasági géplízing egyre nagyobb szerepet játszik. Tavaly mintegy 13 milliárd forintot folyósítottak, míg idén a tervek szerint várhatóan 15 milliárd forintot helyeznek ki erre a területre.

Az agrárkamara arra törekszik, hogy a bank szolgáltatásait, termelési és fejlesztési forrásait elérhesse a NAK tagsága - emelte ki Győrffy Balázs. Az együttműködésben a teljes MKB-csoport (MKB Bank Zrt., MKB Euroleasing és MKB Consulting) részt vállal.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?