Világdöntős szakácsverseny: élőben nézhető a magyar csapat

agrarszektor.hu
Ma indul a 30. Bocuse d'Or, világ leghíresebb szakácsversenyének döntője, ahol 24 ország séfje méri össze tudását. A magyar versenyző, Széll Tamás és csapata rögtön az első nap versenyez, 9.50-kor látnak hozzá a két versenyétel elkészítéséhez. Online élőben lehet követni az eseményeket, a Hold utcai piac pedig szurkolóközponttá alakult.

Elkezdődött a Bocuse d'Or világdöntője, és a mai nap egyben a magyar csapat versenynapja is. A versenyzők időre készítik az ételeket: a kezdéstől öt óra elteltével kell tálalni egy vegán ételt, majd 35 perccel később egy húsételt. Széll Tamás és csapata 9.50-kor lát hozzá a versenyételeket elkészítéséhez, így 14.50-kor találja a vegán ételt, 15.25-kor pedig a húsételt.

Bárki élőben nézheti a versenyt

A csapatok a verseny előtt 1 órát kaptak arra, hogy berendezzék a verseny helyszínéül szolgáló konyhát, a versenyboxot. Ha esetleg nem jut valamire idő ebben az órában, azt már versenyidőből kell lefaragniuk. Az első boxban a svédek pontban 8 órakor kezdhettek főzni, majd minden további box 10 perccel később kezdheti a munkát.

Nekünk magyaroknak a 12-es boxot lesz érdemes figyelnünk, hiszen ebben főz Széll Tamás.

A döntőt online is lehet nézni ezen a linken, a budapesti Hold utcai piacon pedig lesz egy szurkolói központ, ahol kivetítő előtt is lehet drukkolni a magyar csapatnak. Az eredményhirdetés szerdán este 18 óra körül várható.

A négyfős magyar csapat Lyonban (Forrás: Szigetváry Zsolt, MTI)

Kiugrási lehetőség a magyar konyhának

Néhány éve még senki nem gondolta volna, hogy a magyar csapat komoly reményekkel indulhat a lyoni döntőbe. Széll Tamás séfnek a Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie.

Az idei világdöntőn ehhez képest legalább öt helyet szeretnék előrelépni, a dobogó pedig a legszebb álom lenne

- árulta el az Európa-bajnok, aki tavaly májusban megnyerte szakácsolimpia európai döntőjét.

Hamvas Zoltán, aki Magyarországot képviseli a 24 tagú zsűriben elmondta: tizenegy nyertes volt eddig a világon, a verseny győztes séfjének és csapatának alapvetően változik meg az élete, de az egész ország gasztronómiájára másképp tekintenének, ha komoly eredményt sikerülne elérni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06